top of page
Werkwijze

 

De sessies van de ergotherapeut duren een half uur tot een uur. De volgende onderdelen komen meestal aan bod tijdens de ergotherapie behandeling. 

 

 

Start

 

Bij de eerste kennismaking neem ik de tijd om uw verhaal te horen. Ik vind het belangrijk om te weten wat voor persoon u bent en wat u misschien al zelf heeft geprobeerd. We proberen samen helder te krijgen waar uw hulpvraag ligt. We nemen een dag door en komen er op die manier achter bij welke activiteiten het probleem ligt. Dit kan door middel van een gesprek, maar soms ook door middel van vragenlijsten of observaties.

 

Doelen en behandeling 

 

Als uw hulpvraag helder is bespreek ik samen met u hoe de komende behandelingen eruit gaan zien. Wat is voor u het doel dat u wilt bereiken? En we kijken waar u prioriteit aan wilt geven zodat we daar mee kunnen beginnen. Als het probleem zich voordoet in uw eigen thuissituatie behandel ik bij voorkeur bij u thuis. Zo kunnen we praktisch oefenen in uw eigen omgeving. Ook kan de partner of mantelzorger begeleid/ geïnstrueerd worden.

Indien u dat wenst is het uiteraard ook mogelijk om een afspraak op de praktijk te plannen.

Evaluatie en afronding

 

Na elke behandeling zal ik bespreken of we nog op de goede weg zitten. Zo kunnen we tijdig bijsturen en naar een einddoel streven waar u tevreden mee bent. Indien de doelen bereikt zijn wordt de ergotherapie afgerond. Het kan ook zijn dat sommige doelen toch niet haalbaar blijken, dat u het hoogst haalbare hebt bereikt en dat de ergotherapeut u niet verder kan helpen.


De ergotherapeut kan altijd met u meedenken of andere therapieën zinvol zouden kunnen zijn.

Logo Ergotherapie Bodegraven

Maatwerk in zelfstandigheid 

bottom of page