Speerpunten van Ergotherapie Bodegraven

 

Cognitieve revalidatie na een beroerte

De meeste mensen kennen de restverschijnselen van een beroerte wel. Dit gaat vaak om de uiterlijke kenmerken zoals een verlamde hand, een been die niet goed meekomt of het moeilijker kunnen communiceren. Waar veel mensen met een beroerte vaak nog meer last van hebben zijn de onzichtbare gevolgen zoals sneller moe, sneller geprikkeld, moeilijk kunnen concentreren, minder goed kunnen onthouden. Ik help u inzicht hierin te krijgen en geef handvaten aan u en aan uw omgeving hoe hiermee om te gaan.

 

Activiteitenweger

Iedereen heeft weleens het gevoel zich voorbij te lopen. Je bent druk, je voelt je opgejaagd en kan niet meer ontspannen.  Door een ziekte of chronische aandoening lukt het u soms niet meer om grip te houden op de dag. Samen proberen we inzicht te krijgen in je dagindeling en een richting te geven aan je keuzes op een dag om weer in balans te komen.

Leefregels bij reumatoïde artritis
(of andere gewrichtsklachten)

Gewrichten zijn ontstoken en dit beperkt uw dagelijks leven. U kunt bepaalde handelingen niet meer of met veel pijn uitvoeren. Ik geef inzicht in wat reuma is, wat gebeurt er met het gewricht bij een ontsteking en geef handvaten hoe hiermee om te gaan. We proberen samen hulpmiddelen uit en oefenen met andere manieren van uitvoeren van activiteiten. Ook wanneer u geen of minder pijn hebt in de gewrichten is het goed om bepaalde leefregels en preventieve maatregelen in acht te nemen. 

 

Daarnaast kan ik u ook helpen bij:

  • Valpreventie

  • Advies over woningaanpassingen

  • Advies en omgaan met hulpmiddelen

  • Scootmobiel- en rolstoeltraining

  • Armhandfunctietraining

 

 

 

Maatwerk in zelfstandigheid 

Bel, app of sms naar: 06 - 214 22 391

Website door: rvwebdiensten.nl